Λευκάδα - Διαμερίσματα Μαΐστρος στην Λευκάδα, στους Τσουκαλάδες

Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται νότια της Κέρκυρας και πολύ κοντά στις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, με την οποία συνδέεται με γέφυρα κι έτσι οι επισκέπτες διέρχονται οδικώς.

Το όνομα του νησιού σημαίνει «λευκό», χάρη στους άσπρους απότομους βράχους στο νότιο μέρος του. Με καταπράσινη φύση, παραδοσιακά χωριουδάκια και φιλόξενους κατοίκους, πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της με τα καταγάλανα νερά. Μάλιστα,η διάσημη παραλία Πόρτο Κατσίκι συχνά συγκαταλέγεται από διεθνή τουριστικά περιοδικά στις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου.

Στο νησί μας, θα βρείτε παραλίες απομονωμένες όπου θα απολαύσετε ένα ήσυχο μπάνιο, αλλά και παραλίες κοσμοπολίτικες. Οι λάτρεις του windsurf θα λατρέψουν ειδικά τις παραλίες του Αγίου Ιωάννη και της Βασιλικής. Εκτός από την υπέροχη φυσική ομορφιά της Λευκάδας, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τα αξιοθέατά της. Κάντε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού, δείτε τα στενά καντούνια και περιπλανηθείτε στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας. Η πόλη διαθέτει πολλά καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ που μένουν ανοιχτά ως το πρωί.